Over ons

Meer over Chiropractie Brunssum


EEN BETERE CHIROPRACTISCHE BEHANDELING IN NEDERLAND

Scott Fitzgerald D.C. (Doctor of  Chiropractic) is geboren en getogen op Long Island New York in de Verenigde Staten van Amerika.

Na de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center, en de daarmee gepaarde moeilijkheden om zijn praktijk in Manhattan na die aanslagen verder te zetten, emigreerde Chiropractor Fitzgerald einde 2007 naar Nederland.

Dr. Fitzgerald raakte geboeid door chiropractie nadat hij getuige was van een succesvolle behandeling en verbetering van zowel zijn vader als zijn zus. De vader van Dr. Fitzgerald leed al jaren aan lage rugpijn en ischias en was al na een paar bezoeken aan de plaatselijke chiropractor van zijn pijn verlost. Ondertussen begon de algemene gezondheid van de zus van Dr. Fitzgerald langzaam achteruit te gaan. Ze had vaak klachten van hoofdpijn, rugpijn, misselijkheid en kortademigheid. Na veelvuldige bezoeken aan de huisarts werd het probleem uiteindelijk gediagnosticeerd als ernstige scoliose. Een volgend bezoek aan een orthopedisch chirurg en röntgenfoto’s bevestigden dit. Er werd haar toen chirurgie aanbevolen samen met de implantatie van bouten en schroeven om de kromming van haar rug te verminderen. Als laatste alternatief werd een chiropractor geraadpleegd en werd er met een behandeling gestart die als doel had de klachten tijdelijk te minimaliseren. Tot verbazing van het hele gezin vertoonden de röntgenfoto’s een afname van de mate van scoliose en werd een operatie uiteindelijk vermeden!

Na deze positieve ervaringen met zijn familie realiseerde Dr. Fitzgerald zich dat het zijn roeping was om chiropractor te worden.

In 1989 studeerde hij cum laude af aan het Cleveland Chiropractic College in Kansas City, in Missouri.

Vervolgens werkte en beheerde hij succesvolle praktijken in Manhattan, Brooklyn en Long Island.

In 2007 zette Dr. Fitzgerald zijn loopbaan verder in Nederland.
Hij begon met de Nederlandse taal te studeren en werkte toen in de groepspraktijken van het Rugcentrum in Heerlen en Weert.

Het duurde niet lang tot Dr. Fitzgerald besefte dat hij wilde starten met een persoonlijke aanpak van behandelen in een eigen praktijk.

En in 2013 was zijn nieuwe praktijk, Chiropractie Brunssum, een feit!

Dr. Fitzgerald wil graag een betere chiropractische behandeling introduceren bij de Nederlanders en kijkt er naar uit om U te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken.

Waarom zijn we zo goed?

We luisteren naar U

In onze praktijk staat u als patiënt op de eerste plaats. We zijn zeker niet de grootste praktijk in Limburg en we hebben daar ook geen ambities voor. In plaats van kwantiteit benadrukken we kwaliteit.

Wij bieden een totaalaanpak

Met meer dan 30 jaar ervaring en opgedane kennis is Dr. Fitzgerald een expert die verschillende technieken kent en gebruikt. Samen zoeken we wat voor U het beste werkt om U met succes te begeleiden met de behandeling van Uw pijn, revalidatie,  tot wederom een liefdevol leven.

Wij maken het U makkelijk

Het niet bestaan van een wachtlijst, een online boeking systeem, en beschikbaarheid van afspraken, betekenen dat we meteen meet U aan de slag gaan. Laat vanaf nu pijn geen moment van je dag meer stelen.

Of je nu 20 jaar of 70 jaar oud bent, acute, chronische of posttraumatische pijn kan iedereen op elk moment krijgen. Chiropractie is het hulpmiddel om je lichaam en je hele gezondheid te verbeteren en weer op de rails te krijgen!