Pallof Press oefening

Dit is mijn eerste blogpost en die gaat over kernspieroefeningen.

Ik zal beginnen met de Pallof Press oefening.

De Pallof Press oefening is een eenvoudige oefening om uit te voeren, ze vereist weinig apparatuur en kan vrijwel overal worden gedaan.

De versie die ik in mijn video demonstreer is bedoeld voor mensen met een redelijke mate van fitheid.
Later zal ik andere versies posten enerzijds voor mensen die problemen hebben of hebben gehad en die willen starten op een lager niveau, en een versie voor mensen die meer uitdaging willen.

Maar eerst, wat zijn precies de kernspieren en wat is hun functie?

De meeste kernspieren bevinden zich in de romp van de schouders tot de heupen. De belangrijkste spieren van de kern bevinden zich in de buik, onderrug en in het bekkengebied. De belangrijkste functies van de kern zijn het bewegen van de wervelkolom en de romp, het stabiliseren van het bovenste deel van uw lichaam boven het onderste deel van uw lichaam en het beheersen van de controle tussen uw bekken en onderrug. Over het algemeen beschermt een sterke kern uw wervelkolom tegen blessuren door deze tijdens beweging te kunnen stabiliseren.

Dus terug naar de Pallof-press.
De Pallof-press is een anti-rotatie kernoefening, dit betekent dat het jouw taak is om de kracht te weerstaan ​​die je lichaam wil draaien. U gebruikt hiervoor uw nek, schouders, bovenrug (inclusief schouderbladen), onderrug en heupen. U houdt deze recht.

Tot slot enkele tips om het meeste uit uw Pallof Press-kernoefening te halen:

  • De positie is “hoog geknield”, dit betekent dat u een rechte rug houdt en uw bekken niet naar voren of naar achteren kantelt.
  • Voer de beweging langzaam en gecontroleerd uit, zowel wanneer je je armen strekt als wanneer je je armen buigt. Houd de positie met gestrekte armen vijf tot tien seconden vast.
  • Denk eraan om te blijven ademen (houdt nooit uw adem in). Adem uit terwijl je armen strekt en adem in wanneer je je armen buigt. Adem normaal.
  • Voer de oefening aan beide kanten uit (de elastiek vastgemaakt aan uw linkerkant zowel als aan uw rechterkant zodat u weerstand biedt aan zowel aan de linke als rechtse rotatie).

One Response

Geef een antwoord